Ginnekenweg 62 Breda - T: 076 889 62 35

OVER BLOCK62

Angèle met haar moeder

Het herenhuis waarin Block62 zich bevindt stamt uit 1887. De ouders van Angèle starten daar in 1970 (het jaar dat Angèle geboren is) een Chinees – Indisch restaurant, dat zij succesvol runnen tot eind 1981. Het pand blijft hun eigendom en het restaurant wordt verhuurd.

1992 – Angèle start haar studie aan de Hoge Hotelschool Den Haag.

Ondertussen in Zwitserland is Marcel al sinds zijn jonge jaren in de keuken te vinden; eerst om moeders kookkunsten te bewonderen en later ook als 15 jarige keukenhulp in verschillende restaurants in Kanton Bern.
Op zijn 18e rondt hij zijn stage-af periode bij het prestigieuze “Jungfrau Victoria” in Interlaken en begint zijn carriere bij verschillende top-restaurants in Zwitserland. Op 22e jarige leeftijd lokt het mysterieuze buitenland… en met de 3 woorden Engels die Marcel toen sprak, stortte hij zich in het avontuur. Drie seizoenen werkt Marcel aan boord van een luxe cruiseliner en komt zo op de meest exotische plaatsen!

Werken in Azië staat dan al hoog op Marcels verlanglijstje, en na de nodige omzwervingen, waarbij hij eerst 2 jaar in Nieuw Zeeland en daarna 5 jaar in Australië (waar hij ook genaturnaliseerd is) heeft gewerkt, arriveert Marcel in 2001 in Bali, waar hij eerst een boutique hotel opent als Executive Chef en later ook nog 4 jaar voor Aman Resorts werkt.

Angèle’s opvoeding in Breda is een mengeling van  Nederlandse + Chinese cultuur, maar tot aan 1991 (het jaar waarin haar 1e Azië reis gemaakt wordt), voelt ze zich voornamelijk Nederlandse! Het verbaast haar ouders dan ook zeer dat ze in het kader van haar opleiding aan de Hoge Hotelschool, als eerste stagebestemming voor Hong Kong kiest… De Aziatische gastvrijheid spreekt Angèle dusdanig aan, dat ze ook in 1996 besluit haar management stage in Azië te lopen, en wel in Phuket, Thailand.

Na afronding van haar studie heeft Angèle het idee om nog 2 tot 3 jaar in Azië ervaring op te doen, om daarna naar Nederland terug te keren en in de hotellerie te gaan werken. De werkelijkheid verliep een tikje anders… Het werd Hong Kong, Maleisië, Filipijnen, Maledieven, Indonesië en in 2005 terug in Thailand, waar ze als Assistent General Manager het unieke Dusit D2hotel in Chiang Mai opent.

2006 – Marcel is toe aan een nieuwe uitdaging en neemt een nieuwe baan aan in het net  geopende Chedi Hotel in Chiang Mai als Executive Chef.

Angèle en Marcel met Block 62 bike

Chiang Mai is de 2e grootste stad in Thailand, maar met slechts 250.000 inwoners voelt het bijna dorps aan… en Marcel + Angèle ontmoeten elkaar ook geregeld op sociaal gebied en in de hotels die concurenten van elkaar zijn!
In deze stad komen ook de 1e plannen om in de toekomst wellicht een eigen zaak op te zetten… Beide mid-dertigers staan met dezelfde ideeën + dromen in het leven en besluiten daarom ook eind 2007 een sprong in het diepe te wagen; hun banen opgezegd… en een reis om de wereld gemaakt… in 4 maanden!
Tijdens dit avontuur groeit in Buenos Aires het idee om een Bed + Breakfast met restaurant te starten…

Begin 2008 willen Angèle’s ouders het pand aan de Ginnekenweg verkopen… Marcel + Angèle – net terug van hun wereldreis – besluiten eens een kijkje te nemen… Het pand is welliswaar volledig uitgeleefd, maar heeft ook veel potentieel…

Marcel + Angèle besluiten nog 1 contract in Thailand te gaan werken, en vinden een interessante uitdaging om samen nog een periode voor Six Senses Resort in Thailand aan de slag te gaan. Ondertussen wordt door Hotelschool Den Haag studenten het voorgenomen “Breda project”onder de loep genomen als afstudeer project.

Begin 2010 keren beiden terug naar Europa, en Maastricht wordt de woonplaats. Vanuit het mooie Limburg kan Marcel zich rustig inburgeren en werkt als Sous Chef bij de Eyserhalte in Eys. Angèle is werkzaam op de Hotelschool Maastricht, waar ze mede verantwoordelijk is voor het succesvol openen van het Teaching Hotel, en kan ondertussen weer langzaam wennen aan het Nederlandse leven.

En nu… eindelijk in 2012… Block62, eat – shop – sleep, een unique horecagelegenheid in Breda… in het ouderlijk huis van Angèle… wat nu 125 jaar bestaat (en een fikse verbouwing/renovatie heeft ondergaan)!
Met Block62 willen Marcel + Angèle zich op een breed publiek richten, niet alleen met de producten… maar zeker met de service, die staat te allen tijden voorop!

Update juni 2018

Op zaterdag 2 juni 2018 was de laatste dag dat Block 62 haar deuren opende… daarna “fietsen” Marcel +Angèle weer naar een nieuw avontuur in hun leven! Bedankt voor alle support in de afgelopen mooie jaren!